13 producten opmaken voor Halloween uitdaging – update #1

Op 1 juli ben ik begonnen met, denk ik wel, de meest bekende uitdaging in de Project Pan wereld. Maak 13 producten op voor 31 oktober. Ik heb er 13 uitgekozen en ik laat in dit artikel zien hoever ik ben gekomen in 2 maanden, of niet……

Ik had mij voorgenomen om iedere maand een update artikel te schrijven maar na één maand was er nog amper vooruitgang te zien, en ik had ook nog helemaal niets opgemaakt. Dus besloot ik het een maandje vooruit te schuiven.

Ik kan de producten die ik heb uitgekozen in vier groepen plaatsen, bijna op, wel gebruikt maar weinig voortgang te zien, niet of nauwelijks gebruikt en dan is er ook de groep opgemaakt, met deze groep zal ik beginnen.

Yes, vier producten kan ik al wegstrepen van de 13. Als eerst de make up verwijderaars van Benefit. Ok, dit is een mini maar ik heb er nog best lang mee gedaan. Ik droeg in juli en augustus niet veel oog make up vanwege hooikoorts en de hitte. Dus had ik deze niet vaak nodig. Het product is een crème die de oog make up doet smelten, het werkt goed en deze zal ik onthouden voor eventuele toekomstige aankopen.

Het lippenstift potlood van Nars (in de kleur Cruella) ging ook erg snel, dit was weliswaar ook een mini formaat maar niet super klein. Ik droeg deze minimaal twee maal in de week en ik vind het super jammer dat deze op is maar ik heb er gelukkig nog twee. Waarom maak je deze op als je het jammer vind, zul je je misschien afvragen. Nou, dat komt omdat dit een potlood is die je moet slijpen en deze drogen met de tijd uit. Het zou zonde zijn als ik deze moet weggooien omdat ik deze niet meer kan gebruiken. Dan maak ik ze liever op en zo kan ik ervan genieten. Dit product was een gratis product dat Sephora een aantal jaar geleden weggaf in de maand dat je jarig was, ik denk niet dat deze in een vol formaat te koop is.

Het derde product is een make up verwijdering stift van Yolora, deze zat een paar maanden geleden in een Styletone box. Handig maar toch ook weer niet. Ik schiet wel eens uit met mascara en dan is het handig wanneer je deze weg kunt ‘stiften’. De punt kan de stift wordt daardoor wel snel vies. Je kunt de punt omdraaien en dan heb je weer een schone punt (heb ik gedaan) maar je kun de punt niet nog een tweede keer omdraaien. De punt blijft vies en je kunt deze niet schoonmaken. Dus deze is nu klaar.

Het derde product is een vloeibare highlighter van het merk Bottega Verde. Deze kreeg ik van een vriendin uit Italië. Ik gebruikte deze samen met mijn dag crème maar achteraf gezien was deze te heftig voor mij. Wel helemaal opgemaakt en de hemelse vanille geur mis ik wel iedere ochtend nu.

Deze twee producten zullen niet lang meer meegaan. Het poeder van Rimmel is bijna op, ik denk dat ik nu nog een paar dagen kan gebruiken.

Ik heb een streepje gezet op de fles van het parfum, zoveel product zit er nog in. Ik gebruik deze niet iedere dag, maar ik denk wel dat ik deze voor 31 oktober op zal kunnen maken.

Deze drie producten gebruik ik regelmatig maar veel vooruitgang is hier nog niet echt bij te zien.

De nagellak van Essie (Watermelon) heb ik een paar keer gebruikt maar veel minder dan ik voor ogen had. Mijn doel is om minimaal 1x in de week mijn nagels hiermee te gaan lakken de komende twee maanden.

Het oogpotlood gebruik ik ook bijna iedere dag, ik had sowieso niet verwacht dat ik deze op zou maken met vier maanden maar ik wil deze wel iedere dag gebruiken om zoveel mogelijk op te maken.

De lippenstift van Lorac (orchid) heb ik ongeveer 1x in de week gedragen. Hij is best zuinig in gebruik en daardoor gat het niet erg hard. Nu het lippenstift potlood van Nars op is gebruik ik deze een stuk vaker. Volgende maand kan ik hopelijk meer vooruitgang zien.

Deze drie producten heb ik niet of nauwelijks gebruikt.

De lipgloss heb ik niet één keer gebruikt maar blijft wel in de uitdaging, ik zal lip gloss dragen!

De bronzer van Too Faced heb ik een keer of acht gebruikt. Je kunt het bijna niet zien. Deze is ontzettend zuinig in gebruik. Ik heb mijn doel voor deze bijgesteld naar dat ik graag de bodem wil zien voor 31 oktober. We gaan het zien…..

De Lipcote heb ik twee keer gebruikt. Dit product vind ik echt verschrikkelijk, ik haal deze ook uit het project en doneer ik aan de prullenbak. Deze is ook al vrij oud en volgens mij ook verkleurd. Tijd om te laten gaan.

Het poeder van Rimmel is bijna op en wanneer het zover is dan zal ik een nieuwe poeder aan het project toevoegen. Ik heb er nog één die half leeg is en deze zal ik dan ook proberen op te maken voor 31 oktober. Voor de rest zal ik geen nieuwe producten aan dit project toevoegen. Eerst hier maar eens goed op focussen.

Zijn er make up producten die jij op dit moment bewust aan het opmaken bent?

lveening

One Comment

  1. Spannend, ik ben benieuwd of je het red! Sommige oude producten kan je inderdaad beter weggooien. Meestal is het dan niet goed meer of is de werking veel minder. Ik ben nog steeds met mijn pan that palette challenge bezig sinds januari 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *