Decadente warme chocolade

Je hebt net lekker een paar uurtjes buiten in de kou gewandeld en je hebt nu wel trek in een echt lekkere warme chocolade melk. Dit ‘recept’ is niet voor de calorie tellende schoonmaak junkie. Deze is voor de, het is zondag en ik heb net buiten gesport / gewandeld in de kou en wil mijzelf nu eens lekker verwennen lekkerbek.

Echt een recept kan ik het niet noemen want het is in feite een over-gepimpte warme chocolade melk.

Als eerst begin je met het versieren van de rand van het kopje, ik verwarm ongeveer 50 gr. chocolade (naar keus!) in de magnetron tot deze is gesmolten. Ongeveer 1 minuut duurde dat bij mij. Vervolgens schep ik met een lepel de chocolade uit het kommetje en laat ik het zo van mijn lepel afglijden op de rand van mijn kopje. Deze versier ik met disco dip. Heb je net gestofzuigd of stof gezogen dan raad ik de disco dip af! Deze vind je straks namelijk weer op de vloer terug. Moet je nog stofzuigen vandaag? Lekker dippen!!

Dan ga ik aan de slag met de warme choco. Ik vind het lekkerste recept een beetje cacao en een klein beetje suiker. Ik hou wel van een stevige zware warme choco. Een poedertje uit een zakje is natuurlijk ook hartstikke prima. Ik meng de cacao en het suiker met een klein beetje melk zodat het niet gaat klonteren. Ik doe dit prutje in mijn kopje.

Daar giet ik dan de warme melk bij die ik net in een pannetje heb opgewarmd. Ik heb gemerkt dat de melk wat opgewarmd is in een pannetje langer warm blijft dan melk dat is opgewarmd in de magnetron.

Vervolgens kun je lekker gaan versieren, slagroom, Bastogne koeken, marshmallows of spekkies. Jum! Ik loop straks wel een extra rondje voor de calorie├źn.

lveening

One Comment

  1. Jammie, Linda, dat moet ik zeker eens gaan proberen, nadat ik straks de bonen van vorige jaar gedopt heb en de keukenkastjes muisvrij heb gebricoleed:-)
    Dan heb ik daar wel recht op, vind je niet? groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *