Deze nagellak is 20 jaar oud

Nagellak komt en nagellak gaat weer. Door de jaren heen heb ik een aardige collectie opgebouwd, veel opgemaakt en een enkeling wordt weggeven. Er is één flesje nagellak die er, ondanks alles, nog steeds is.

Deze glitter nagellak van Bourjois. Ik weet het niet precies maar ik gok dat ik deze nagellak al zo’n 20 jaar in mijn collectie heb. Ik kocht deze nog tijdens de Gulden tijd met mijn zakgeld. In die tijd koste deze nagellak een vermogen. Hoeveel precies dat weet ik niet meer maar ik denk dat ik er acht Gulden voor moest betalen en als je maar een paar Gulden per week krijgt dan zijn er acht best veel.

In die tijd was Bourjois het merk van de drogist. Ik wilde er toen alles van hebben. Het was het duurste merk in de drogist en stond voor luxe. Dit was de duurste nagellak die ik in die tijd kocht, mijn trots.

Inmiddels is er niet veel meer van over. Op de bovenste foto zie je dat het flesje op zijn rug ligt maar de nagellak verschuift niet. De laatste keer dat ik deze gebruikte was denk ik zo’n twee jaar geleden. Maar ik geef het niet op. Deze nagellak blijft in mijn collectie en ik zal deze ooit ook echt opmaken. Enter nagellak verdunner.

Nagellak verdunner is best lastig te krijgen in Nederland. In ieder geval niet bij de drogist. Ik kreeg een keer bijna ruzie met een dame die bij een drogist werkt omdat zij mij nagellak remover aanraadde. Euhm, NEE! Daar is het niet voor gemaakt. Misschien dat het lukt als korte termijn oplossing maar je verknalt je nagellak ermee.

Ik gebruik een nagellak verdunner die ik heb gekocht bij zoya.com het is het geld dubbel en dwars waard. Een paar druppels bij je oude en opgedroogde nagellak en hij is weer zo goed als nieuw. Bij de Bourjois nagellak heb ik ook een paar druppels in het flesje gedaan, goed geschud met het flesje, even laten staan en met tien minuten heb ik weer, als vanouds, twee laagjes aan kunnen brengen op mijn nagels.

Een glitter als deze vind ik veel mooier op een zwarte onderlaag.

De glitters komen er dan veel mooier en duidelijker op uit. Zo kan ik weer de komende 20 jaar genieten van deze nagellak.

Deze nagellak zal altijd wel mijn oogappeltje blijven. Hoeveel mooie, aparte, dure nagellakken ik ooit nog zal kopen. Het doet mij denken aan een fijne tijd het begin van een uitgebreide nagellak collectie.

Weet jij wat jouw oudste nagellak is?

lveening

5 Comments

  1. Wat leuk om te zien! Ben meteen gaan kijken! Mijn oudste nagellakje is denk ik op dit moment er 1 van Gemey, dat is volgens mij maybelline van vroeger. Het is een lichte nude kleur die nog goed lakt. Ik denk dat deze 25 jaar oud is. Bizar toch dat die het nog doet!
    Ik heb nagellakverdunner van Kiko. Ook douglas heeft ze.

    • De dingen die wij bewaren he? 😉 Goed om te weten dat Kiko en Douglas ook noagellak verdunner hebben!

  2. Ik snap best dat je deze nagellak nog wilt bewaren, die glitters zijn nog zo mooi! Handig dat je met nagellak verdunner (eerlijk gezegd dacht ik ook dat je dat met nagellak remover moest doen, haha) je oude nagellak weer tot leven kan toveren, dat is het zeker wel waard 😉

  3. Wat grappig joh. Ik heb zelf ook wel een paar lakken die ik al een tijd heb, maar langer dan drie jaar blijven ze denk ik nooit in mijn collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *