DM & Duitsland shoplog

Afgelopen zaterdag spendeerde ik een dagje bij de buren. Ik had een aantal dingen nodig en ik had een paar dingen op het oog. Natuurlijk kocht ik ook het een en ander waarvan ik het bestaan niet afwist en spontaan besloot om deze artikelen ook te kopen. Kijk je mee naar mijn shoplog?

Ik ga niet vaak naar de buren, als ik twee keer in een jaar haal dan is dat vaak. Ik vind het super leuk om te shoppen bij DM want het is daar vaak goedkoper en van betere kwaliteit dan de vele huismerken die Nederland rijk is. Bij DM weten ze hoe e producten aan de man (en vrouw) moeten brengen.

Omdat ik ook druk bezig ben met het opruimen en opmaken van producten heb ik eerst een lijstje gemaakt met de dingen die ik echt nodig had. Hoe NIBUD dit ook klinkt, het helpt mij echt om een lijstje te maken en mij er dan (soort van) aan te houden. Ik weet dat ik tijdens zulk soort bezoekjes bij de buren aan weerskanten (ja, London zie ik als mijn linkerbuur) dat er veel ongeplande aankopen zullen plaatsvinden. Daar houd ik dan ook rekening mee. Omdat ik eerst een lijstje maak zoek ik eerst die dingen op in de winkel en dan maak ik al een schatting van wat mij dat gaat kosten, vaak vind ik het dan wel genoeg geweest en verplaatst ik mij richting de kassa waardoor er veel onnodige aankopen achterwege blijven.

Ik kocht onder andere twee flessen crème spoeling. Ik gebruik altijd een klein beetje in de puntjes van mijn haar maar de fles die ik nu gebruik is bijna leeg. Mijn absolute favoriet is de banana conditioner van The Body Shop maar ik heb niet altijd zin om €7.00 aan een fles uit te geven. Deze dames kosten €0,50 per stuk! Ik heb de vanille al geprobeerd en ik moet zeggen dat deze het best goed doet. Ik had niet veel nodig van dit product en mijn haar voelt nu lekker zacht en niet veel anders dan wanneer ik een ander merk gebruik. Mocht ik deze nog steeds fijn vinden nadat deze twee op zijn dan koop ik tijdens mijn volgende bezoekje weer een fles en kan ik deze mooi afwisselen met mijn banana conditioner.

In mei kocht ik al een potje van deze haar poeder en die is inmiddels bijna op. Ik hoopte al dat deze nog verkrijgbaar zou zijn, er staat namelijk op de verpakking dat deze limited edition zijn. Gelukkig was deze nog verkrijgbaar en zo nam ik er twee mee. Deze zijn €1,45 per stuk.

Natuurlijk kocht ik in Duitsland nagellak. Ik heb het idee dat zij daar een stuk beter zijn in het creëren en uitbrengen van ietwat uniekere nagellak formules. Ik heb eindelijk een nagellak van L.O.V. kunnen kopen. Dit merk is al een tijdje op de Duitste markt en ik wilde graag een nagellak proberen alleen was ik dit merk nog niet eerder tegengekomen. Het is verkrijgbaar bij de grotere filialen van DM.

Trend it up Prisma tip €2,25 – Trend it up Terra Attitude €2,25 – L.O.V. €5,95 – P2 Color victim €1,55 – Manhattan €2,45

Zelfs nagellak remover weten ze een stuk leuker te maken. Gezellig kleurrijke verpakkingen en nog een leuk geurtje ook! De mini met maracuja geur kost €0,45 voor 50 ml. en haar grote zus kost €0,95 voor 200 ml.

Ik vond nog een lekkere deo body spray in de geur golden summer, ik vermoed dat deze nog van een zomer collectie was. Hij ruikt in ieder geval nog lekker naar de zomer, licht en bloemig. €0,95

Ik nam ook een pickel gel mee. Voor wie niet weet wat een ‘pickel’ is, dat is gewoon een puist. Helaas, ook als je tiener jaren ver ver achter je liggen kun je af en toe nog een pickel krijgen. Ik hoop dat deze gel de boel een beetje in toom kan houden want soms is het net een vulkaan landschap op mijn kin. €1,85

En van Nivea een heerlijke Vanille – Caramel douche schuim. Ik zag deze op Instagram al een keer voorbij komen en als er iets is wat ik op dit moment ab-so-luut niet nodig heb is het een douche gel/schuim/zeep. Deze had ik ook niet op mijn lijstje geschreven, dit was meer een item waarvan ik dacht: ik ga er niet naar op zoek, mocht ik deze tegenkomen dan beslis ik ter plaatste of ik deze meeneem. Ik was te zwak en nam deze mee… €2,45

Ik bezocht het plaatste Kleve (Kleef), en daar hebben ze twee hele grote DM filialen naast een walgelijk grote supermarkt. Één daarvan was de Edeka. Ik was al van plan om een super markt te bezoeken want ik was toch in Duitsland en ik moest toch boodschappen doen. Of ik deze nou in Nederland doe of in Duitsland is mij om het even. Deze keer koos ik voor de Edeka en net voor ik naar huis reed bezocht ik nog Kaufhaus, wederom een MEGA supermarkt. Je moet wel echt de tijd voor deze supermarkten nemen. Ik vond het super leuk om er dik een uur rond te lopen maar ik ben erg blij dat ik dat niet iedere week hoef te doen.

De Edeka die ik bezocht had een gangpad met alleen maar chocolade in alle verschillende soorten en maten. Ik wist niet waar ik moest kijken! Als jij mij had verteld dat er 400 verschillende soorten chocolade lagen dat had ik dat zo geloofd. Fantastisch om al die soorten en smaken bij elkaar te zien. En wat neem je dan mee? Juist, één reep melk chocolade, één reep witte crispy chocolade en onder het mom van ‘doe eens gek’ een witte chocolade met crispy kaneel. Yep, ik kocht precies wat ik thuis ook zo had kunnen kopen.

Ik nam uit Duitsland ook veel pasta mee. Ik ben zo’n persoon die geen macaroni lust maar wel andere vormen van pasta. In alle andere landen van de wereld worden mijn favoriete vormpjes verkocht behalve natuurlijk het land waarin in woon. Dus dat betekend flink inslaan. Gelukkig is pasta niet duur en lang houdbaar.

Ik nam ook deze goldfish crackers mee. In Canada kun je ook zulk soort crackers kopen van Pepperidge Farm en deze kan ik inhaleren wanneer ik deze voor mij heb staan. Uiteraard niet te koop in Nederland (misschien maar goed ook). De goldfish crackers die ik in Duitsland kocht zijn niet hetzelfde als die uit Canada. Jammer, maar de speurtocht gaat weer vrolijk verder.

Verder vulde ik mijn karretje met huishoudelijke producten. Toilet spray, afwasmiddel, toilet papier met sneeuwvlokjes print en lichte geur, love it or hate it, heul veul kattenvoer en gewoon de saaie maar noodzakelijke aankopen des levens die ik voor mijzelf een stukje leuker heb gemaakt door deze over de grens aan te schaffen.

En zo kom ik wederom tot het einde van een van mijn shoplogs. Er zijn een aantal producten waarvan ik een review zal schrijven want die zijn gewoon te leuk om er niets mee te doen, mocht er iets tussen zitten waarvan je graag een review wilt zie, let me know! Ik ga weer verder spelen met mijn nieuwe aankopen, fijne dag!

lveening

5 Comments

 1. DM is altijd goed (okee, om eerlijk te zijn ben ik er pas maar één keer geweest maar ik was gelijk verkocht)! Zelf heb ik ook een zwak voor douchegel en zou die dan ook zo kopen bij DM, ondanks mijn grote collectie aan douchegel.
  En mjammm die chocolade! Ik zou die witte met crisp zo kopen (en gelijk opeten) 🙂

 2. Lekker geshopt dus! Ik ga zaterdag voor het eerst na 2 jaar weer shoppen in Oberhausen. Die conditioners van Balea lijken mij wel wat. En zo goedkoop!!

  • Ik verbaas mij af en toe nog steeds over de prijzen in Duitsland! Zo goedkoop en vaak zijn de producten van prima kwaliteit. In Nederland kun je met een klein budget ook wel huismerken kopen bij de verschillende drogisterijen maar die producten vind ik vaak van zulk slecht kwaliteit…… geef mij maar de DM 🙂 Heel veel plezier in Oberhausen, daar kun je prima slagen voor leuke spulletjes!

 3. Hoi Linda, die chocolade had je thuis niet kunnen kopen! Ritter Sport is tegenwoordig moeilijk te vinden in Nederland. Helaas. In Duitsland zie het merk volop liggen, ook in allerlei nieuwe/onbekende smaken die alleen in de bagage van toeristen de grens passeren.
  De DM zal ik onthouden, lijkt me een goede plek om in te slaan.
  Hoe heb jij trouwens al die inkopen meegesleept naar huis? Grote rugzak of tas op wieltjes meegenomen?

  • Hoi Irene,
   De volgende keer dat ik de grens passeer zal ik wat Rittersport voor je meenemen 😉 Ik was deze keer met de auto, was super handig. Maar ik heb begrepen dat je Kleve ook prima met de trein kunt bereiken mocht je daar interesse voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *