Granny’s appeltaart

Appeltaart bakken kan nu een stuk sneller met de appeltaart mix van Granny’s appeltaart. Deze bakmix is vooral bekend in het noorden van het land maar heeft sinds kort ook zijn weg gevonden naar de randstad. Zou het iets zijn voor de stedelingen die altijd maar haast hebben?

Er gaan verhalen rond in mijn familie dat mij overgrootmoeder iedere zondag een appeltaart bakte. Wat een fijne traditie. Helaas was dat voor mijn tijd en heb ik niet kunnen genieten van een stukje. Soms bak ik zelf wel eens een taart maar ik waag mij nooit aan een appeltaart want dat kost teveel tijd. Terwijl ik met gemak een cheesecake maak, een taart waar je makkelijk een uur of zes mee bezig bent.

Met Granny’s appeltaart gaat het allemaal een stuk sneller. Je koopt een pakje met het beslag. Voegt daar de natte ingrediĆ«nten aan toe, even de mixer er door halen en je beslag is klaar.

Je snijdt vervolgens de appels in zes grote stukken en nadat je het beslag in een springvorm hebt gegoten leg je daar de appelpartjes op en schuif je de appeltaart in de oven. Snel toch?

Het beslag is zo snel klaar omdat het in feite cakebeslag is, en het word niet zo’n lekkere dikke korst zoals bij traditionele appeltaarten. Cakebeslag vind ik heerlijk wanneer deze nog rauw is maar wanneer gebakken. Gatver! Ik hou niet van cake. Dat kon Granny natuurlijk niet weten. Het idee is heel goed gevonden en ik snap heel goed dat dit een hit kan worden alleen niet in mijn huishouden. Ik sta dan liever iets langer in de keuken voor een lekkere appeltaart met een echte dikke korst.

Wat vind jij van Granny’s appeltaart? Iets voor jouw of liever niet?

Bron: Google image search

 

lveening

2 Comments

  1. Doet me meer denken aan een soort zoete appelquiche. Lijkt me op zich wel lekker. Toch houd ik meer van de klassieke appeltaart met een flinke dot slagroom.

  2. Jouw overgrootmoeder was mijn oma, en ja, als we op bezoek kwamen, later toen ze al weduwe was, had ze altijd een appeltaart gemaakt, waarover mijn vader weleens klaagde: ‘Alweer?’. Maar toen mijn vader – jouw opa, Linda – zo oud was, wist ie ook niets leukers dan taarten bakken als de (klein)kinderen op bezoek kwamen… En zei hij vaak dat ie nu pas begreep waarom zijn moeder dat altijd deed… Dat was een van de weinige dingen die ze nog kon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *