Haartrends 2017

Ruim een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een event van Fudge om kennis te maken met de haartrends van 2017. Gewaagd maar tegelijk ook zeer stijlvol en uniek met hier en daar een aparte verrassing.

Het event werd gehouden in een internationaal cultuur podium te Amsterdam. De show duurde zo’n 1,5 uur en in die tijd kregen wij prachtige modellen te zien waar bij het haar van een aantal live werd gekleurd of geknipt door Stylisten/kappers van Fudge.

De show was voornamelijk bedoeld voor kappers, dit merkte ik ook tijdens de show, er werd veel in vaktermen gesproken. Vond ik enigszins ook wel grappig, ik kreeg een beetje een hoe-ben-ik-hier-binnengekomen gevoel, beetje uit mijn comfortzone maar dat heeft een mens ook af en toe nodig.

Een grote trend die mij opviel was: kort. Veel modellen hadden haar tot bij hun heupen en dit werd genadeloos afgeknipt. Lijkt mij iedere kappers natte droom. Haar waarmee je alles kan en mag doen.

De kleuren die gebruikt werden waren prachtig! Model nummer vier van links (foto boven, of rechts onder) kreeg een kort kapsel met fuchsia en paars. Die kleuren zijn echt fantastisch! Door de manier van kleuren lopen de kleuren speels in elkaar over waardoor het een stuk milder overkomt.

Het model aan de linkerkant wordt gekleurd en het model rechts wordt geknipt, zie je hoe fel die fuchsia kleur is?!

Tijdens de show werden de puntjes op de i gezet, de stylisten waren al eerder begonnen met de kapsels, wie zijn haar wel eens laat kleuren weet hoe lang dat soms kan duren we hoefden er tijdens deze show niet op de wachten.

Er werd uitgelegd hoe verschillende producten werden gebruikt en met welke technieken er werd gekleurd en geknipt, als niet-kapper zijnde heb ik daar vrij weinig van meegekregen. Aan het eind van de show kreeg iedereen het resultaat te zien en als simpele leek genoot ik daar het meest van.

Er was één kapsel dat er voor mij met kop en schouders bovenuit stak (het model trouwens ook!) En dat is deze:

Het roze piept er een beetje tussen uit en dat is het beste zichtbaar wanneer zij haar haar achter haar oor doet, hangt het ervoor dan zie je er bijna niets van. Ik hou wel van zo’n subtiele verrassing.

Of er een kapsel tussen zit dat ik zelf zou willen? Nee, niet in dit geval. Ik heb wel veel leuke dingen gezien maar voor mij was het allemaal te kort en te strak.

Ik heb ook prachtige kleuren gezien zoals het paarse gekleurde haar, maar die kleur ‘pakt’ op mijn haar niet goed. Wordt vaak rood of is te koel voor mijn huidskleur en staat dan weer niet mooi. Lastig.

Ik hou ook niet van pluizig haar maar wanneer ik mijn droge haar borstel dan pluist het ook en op dit moment dus helemaal on trend. Alleen mis ik nog dat kekke kleurtje.

Een van de modellen heeft donker grijs gekleurde haar gekregen, dat is een kleur waar ik nooit aan had gedacht om mijn haar mee te laten kleuren en ik vind het prachtig! Even overleggen met mijn kapster de volgende keer dat ik op bezoek ga.

Wat vind jij van de trends van dit jaar? Zit er iets voor je bij?

 

 

lveening

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *