Hagelslag met een twist

Hagelslag, zoals wij die allemaal kennen, is voorgoed veranderd. AH bracht onlangs nieuwe smaken op de markt. Zijn deze blijvertjes of is het eenmalig. Ik testte twee van de nieuwe smaken.

Ik kom al jaren bij dezelfde supermarkt en ik weet precies waar alles staat wat ik nodig heb. Het komt dus niet voor dat ik alle gangpaden rustig op en neer loop om alles eens even goed te bekijken zoals ik dat op vakantie wel doe. Het was per toeval dat ik deze hagelslag zag staan in het schap, ik liep er langs en ze vielen mij op. Twee smaken leken mij erg lekker dus nam ik ze mee.

Ik ben fan van alles waar ook maar een beetje kaneel inzit dus die appel kaneel was een no-brainer. Deze is op basis van melk chocolade en je kunt deze al ruiken door de verpakking heen. De chocolade ruikt zeker naar appel en kaneel geen twijfel mogelijk.

Hier zag ik het meest naar uit om deze te proeven. Deze smaak combi ken ik van verschillende thee soorten en in yoghurt kom je dit ook vaak tegen en wat dacht je van een appeltaart? Genoeg andere producten om deze dan enigszins mee te vergelijken.

Het idee is erg leuk alleen vond ik deze hageltjes echt mierzoet! Het glazuur sprong zo van mijn tanden. Daarnaast vind ik de smaak van deze hagels erg nep, chemisch, goedkoop. Nope, niet voor herhaling vatbaar.

De zeezout hagels zijn op basis van donkere chocolade. Ik ben een beetje moe van die hele karamel/zeezout trend, als je naam niet Tony is dan is er een 99% kans dat ik je niet lust. Ik zag bij deze nergens het woord karamel staan dus nam ik deze daarom mee. Chocolade en zout zijn al jaren dikke vrienden, die hebben ook geen karamel nodig.

En ik moet zeggen dat dit een erg leuke verrassing was. Deze lijkt wel een stuk hartiger dan de appel-kaneel versie, als dat mogelijk is met chocolade. Een goed hageltje voor die dagen dat je wel chocolade wilt maar niet echt iets zoets, of wanneer je twijfelt tussen hartig en zoet. Het zout proef je erg goed maar niet op een vervelende manier, ik kreeg ook geen extra dorst van deze slag. Deze is mij prima bevallen. Deze hagel zal geen vaste prik worden maar ik vind het wel een lekkere hagel voor af en toe. Geslaagd!

Op de achterkant van de kleurrijke verpakkingen staan nog leuke recept ideeën.

Ingrediënten van de zeezout hagelslag:

Suiker, magere cacaopoeder, cacaoboter, 1,5% zeezout, emulgator (lecithine). Kan sporen bevatten van melk.

Ingrediënten van de appel-kaneel hagel:

Suiker, volleMELKpoeder, cacaoboter, magere cacaopoeder, emulgator (lecithine), 1% kaneel, appelaroma, glansmiddel (schelllak), Bourbonvanille-extract. Bevat lactose, melkeiwit.

Naast deze twee varianten zijn er nog twee. Één variant met extra melk en één variant met sinaasappel smaak.

In beide verpakkingen zit 200 gram chocolade gemaakt van UTZ gecertificeerde cacao. Deze doosjes kosten €1.19 perstuk en zijn te koop bij Albert Heijn.

Want vind jij van al die verschillende soorten chocolade hagels?

lveening

2 Comments

  1. Denk dat ik eerst bij jou kom proeven, hoef ik niet een heel pak weg te werken als ik het toch niet lekker vind. Wat chocolade betreft ben ik net mijn kat Pluisch, die zijn Friskies uit Frankrijk de lekkerste brokken vindt en andere smaken gewoon laat liggen. Kan ik dat pak/die zak van AH of de Plus gaan opvoeren aan de duiven, want hij EET HET NIET. Hoe gaat het met Fenne? Eet die ook alleen zijn favorietjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *