Ikea signature koffie

Ikea is de laatste tijd druk bezig met zichzelf opnieuw uitvinden. Onlangs was ik in een vestiging en ik kwam hier en daar verschillende vernieuwingen tegen, smoothie bar bij het restaurant bijvoorbeeld, en eenmaal bij het winkeltje aangekomen kwam ik deze nieuwe signature koffie tegen, een zak met bonen.

Zo lang ik mij kan herinneren verkoopt Ikea ook koffie, deze zaten ik bakstenen verpakkingen en dat betekend dat de koffie al gemalen is (mocht je liever voorgemalen koffie gebruiken, Ikea heeft deze ook nog steeds). Ik ben nog niet eerder bonen tegengekomen bij Ikea. Er waren twee soorten, in een blauwe zak zatten Espresso koffie bonen, deze hadden een fruitige afdronk, niet mijn favoriet dus die heb ik ook niet meegenomen. De filter koffie variant had een karamel afdronk, dit ligt veel beter in mijn straatje.

In een zak zit 250 gram, dit is een vrij normale maat. Pakken koffie van Starbucks hebben ook een inhoud van 250 gram en vele supermarktverpakkingen ook. De prijs van deze koffie is zeer aangenaam. €2,80 tel je neer voor een zak van Ikea (tegenover €7,50 bij Starbucks). En deze bonen zijn biologisch en UTZ gecertificeerd.

Ik drink het liefst een kopje zwarte koffie. Zo proef je de smaak van de koffie het beste natuurlijk.

Ik maal de bonen zelf thuis en deze bonen lenen zich daar prima voor. Ik heb bonen gehad die zo lastig te malen waren, het leek alsof mijn maler dat niet zou overleven. Mocht je het interessant vinden, de zachtste bonen die ik ooit heb gemalen komen van Starbucks, als boter glijden ze door de koffiemolen.

De richtlijn voor één kopje koffie is 17,5 gram gemalen koffie, ik heb geen weegschaal daarvoor dus doe het uit de losse pols en ik gebruik zeker weten meer dan 17,5 gram. Koffie moet je zetten hoe jij dat het lekkerst vind.

Ik gebruik een heel oud koffie potje voor mijn koffie, geen machine. Op deze (ouderwetse) manier moet ik er handmatig heet water over schenken tot ik genoeg heb voor één kop koffie. Dit vergt een paar extra minuutjes.

Wanneer mijn koffie klaar is schenk ik het in een achterlijk grote mok en schuifel ik naar mijn laptop om mij te verliezen in Youtube filmpjes.

Deze koffie is zeker aan de sterke kant, iets wat ik wel kan waarderen. Heeft inderdaad een lichte karamel afdronk en een fijne nasmaak die nog even in de mond achterblijft.

Voor mij zeker een goede kop koffie, zeker gezien de prijs, alleen zal k niet speciaal hiervoor naar Ikea rijden. Ben ik in de buurt dan zal ik zeker nog een zak meenemen.

Ben jij bekend met de koffie van Ikea?

 

lveening

One Comment

  1. Koffiebonen heb ik ook nog nooit gezien bij IKEA, maar ik drink ook weinig koffie dus het kan ook gewoon zijn dat ik er niet zo op heb gelet 😉
    De smaak lijkt me wel erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *