Kerstmarkt shoplog

Aaaahhhh, de kerstmarkt in Duitsland. Een goed excuus om ‘even’ in te slaan bij de drogisterijen en consorten. Vandaag het verslag van mijn aankopen.

Wat is het heerlijk winkelen in Duitsland zeg! Ik verbaas mij altijd over de prijzen daar. Neem nou de shampoo van Guhl, ik ben een grote fan van deze shampoo maar een fles in Nederland kost €6,95 grofweg. In Duitsland kost precies dezelfde fles €2,75!! Geen grap! Hetzelfde geldt voor de body lotion van Nivea in de grote blauwe fles. Ook zo’n groot prijsverschil. Hoe dan?

Naast die fijne goedkope prijzen verkopen zij ook veel producten die in Nederland niet te krijgen zijn. Erg leuk om natuurlijk een keer te proberen.

Ik kon het nagellak moeilijk weerstaan in de winkels tijdens deze trip. De meeste kosten zo tussen de €1,49 en de €2,49. Er zaten hele aparte tussen zoals een groene metallic kleur, een paar nagellak met een geurtje, Mooie glitters enz. Ben je op zoek naar aparte nagellak dan zou ik een bezoekje aan een Duitse drogist zeker aanraden. Er was daar veel meer keus aan vergeleken met de Nederlandse drogisterijen.

De handen krijgen wat extra verzorging in de winter en daarom heb ik deze twee hand crèmes meegenomen. De handmousse is niet echt een mousse, het is gewoon een crème in een potje met een pomp. Erg fijn spulletje, dat wel. De Pitaya Cocos hand crème was €1.45 en de hand mousse was €1.95

Drie flessen met douchegel kwamen de grens ook mee over. Alsof ik nog niet genoeg had. Twee van deze zijn Limited Edition. De Sweet Wonderland geur die heeft een vriendin voor mij gekocht, een paar weken geleden, en die vond ik zo lekker dat ik er nog één mee heb genomen. Heel jammer dat die maar tijdelijk te koop is. De douchegel van Balea kost €0.55 en die van Isana (huismerk Rossmann) kost €0.85 Voor de prijs hoef je het dus niet te laten.

Daarnaast kocht ik nog een huidolie van het merk Wellness & Beauty. Dit merk is te koop bij Rossmann. Best een prijzig dingetje, €4,49 legde ik hiervoor neer. Ik heb deze al vaker gehad en deze ruikt super lekker naar een warme vanille geur en je huid gaat er niet van plakken en de olie laat geen plekken achter op je kleding.

De deo spray kost €0.85. Ruikt meer naar bloemen dan naar framboos, is maar goed ook want ik ben niet zo van de frambozen. Fijne bodyspray met een subtiele geur.

Ik kocht nog één mooie lippen stift van het merk Trend it Up. (Ééntje maar?!?!? Ja, echt! Ééntje maar.) Verkrijgbaar bij de DM. Deze was €2.25. Ik had deze al gespot op Instagram en in het echt vond ik deze net zo mooi. Hup, in het mandje. Dit is nummer 430 (matte)

Natuurlijk nam ik een pot van mijn favoriete haarmasker mee. Deze was €2.65 en ik wilde dit haarparfum eens proberen. Deze was €2.45

Daarnaast kocht ik ook nog veel saaie dingen. Zoals toilet spray, kattenvoer en tandpasta. Ik was er toch en de meeste dingen zijn in Duitsland echt stukken goedkoper. Dus waarom niet?

De komende tijd zal ik alles gaan uitproberen en hier en daar artikelen plaatsten met mijn ervaringen met deze producten.

Wat voor producten koop jij graag in Duitsland?

lveening

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *