KL Polish zomer collectie

Ik koop vrijwel nooit een hele collectie nagellak. Er zitten altijd kleuren bij die ik niet mooi vind. Voor KL Polish heb ik een uitzondering gemaakt. In dit artikel deel ik mijn mening over dit merk en zie je swatches van de zomer collectie van 2017.

KL Polish bestaat sinds de winter van 2016 en is opgericht door Kathleen Lights, een bekende Youtuber. Ieder seizoen komt zij met een nieuwe collectie bestaande uit zes nieuwe kleuren. Tot nu toe zijn alle kleuren nog beschikbaar maar heeft zij in januari een limited edition uitgebracht. Dat deed mijn verzamel woede aanwakkeren, ik wist deze namelijk te bemachtigen en bedacht mij dat het wel leuk zou zijn als ik zou proberen om haar gehele collectie bij elkaar te sparen. Het fijne vind ik ook dat zij niet met een belachelijk grote collectie uitkomt iedere keer, het zijn er steeds zes. China Glaze en OPI brengen vaak rond de twaalf nagellak uit per collectie, dure grap.

Ieder seizoen (tot nu toe) heeft zij een collectie met zes kleuren uitgebracht. In dit artikel laat ik de zomer collectie zien. Deze is op 20 juni uitgekomen. Zij verstuurd helaas haar nagellak niet internationaal dus ik verkrijg de collectie via een omweg (later meer daarover). Is niet erg, zolang ik het maar krijg.

Elke collectie krijgt een thema en het thema van deze keer is Miami. Daar komt Kathleen Lights namelijk vandaan. Over de reden van de namen en de kleuren die zij gekozen heeft voor deze collectie heeft zij een Youtube video gemaakt. Deze kun je hier bekijken.

Deze perzik kleur heet South Peach en op de foto zie je twee lagen en een laag topcoat. Dit is een kleur die ik nooit voor mijzelf had gekozen zo in de winkel. Maar zo op mijn nagels vind ik het best een mooie kleur. Dat is ook het leuke van het kopen van een hele collectie, je probeert op deze manier kleuren die je anders nooit zou proberen.

Nog zo’n kleur die ik niet zelf zou kiezen. Deze groen/gele kleur heet 305 en dekt wederom met twee lagen. Voor de foto heb ik ook een top coat gebruikt.

Dit is mijn favoriete kleur van de hele collectie. Een felle roze neon. Deze heet MIA en dekt met twee lagen. Deze kleur droogt een beetje matte, dat heeft te maken met het pigment dat gebruikt wordt om een kleur zo fel uit te laten komen. Maar een laag topcoat en je ziet er niets van.

In Amerika is er best veel kritiek op het kwastje. Deze is wordt namelijk vrij kort gevonden. Vergeleken met andere nagellak die ik heb is deze inderdaad iets korter dan gemiddeld maar niet iets waar ik mij aan stoor. Het kwastje is ook vrij stevig vergeleken met een ronde kwast van bijvoorbeeld Catrice of Essie maar niet op een vervelende manier. Wat ik ook erg fijn vind is dat de dop licht rubberig aanvoelt. Dit is erg fijn wanneer het kwastje wat vast komt te zitten aan de mond van het nagellak flesje, dit gebeurt wel eens bij oudere nagellak. Met een rubberen dop heb je meer grip en krijg je het flesje sneller open. Klein detail maar wordt erg gewaardeerd.

Deze blauwe dekt erg goed met twee lagen, je zou deze misschien met één laag al volledig dekkend kunnen krijgen. Deze draagt de naam Porter Miami.

Deze rood lijkt in het echt niet helemaal rood. Hij gaat een heel klein beetje naar de roze kant. Prachtige zomer kleur met de naam Magic City.

Dit is de meest bijzondere kleur van de collectie omdat deze een andere finish heeft. Deze blauw/groene nagellak heeft wel een laag of drie nodig. Hij is vrij licht, dit is nodig want anders zie je de shimmers niet good door de verschillende lagen en op deze manier krijgt de nagellak meer diepgang. Prachtige kleur met de naam Ocean Drive.

In ieder flesje krijg je 12 ml. nagellak. Dit is een standaard hoeveelheid. De nagellak kost $8,50 per flesje en je kunt de gehele collectie ook kopen voor $45.00. De collectie kun je hier kopen. ik vertelde al dat zij niet internationaal verzenden maar je kunt deze via een Amerikaans adres naar Nederland laten versturen via bijvoorbeeld Shipito. Dan word de nagellak eerst naar ‘jouw’ Shipito adres verstuurd in Amerika en vervolgens geef jij de opdracht aan Shipito om het pakketje door te sturen naar jou adres in Nederland. Ik heb op deze manier mijn gehele KL Polish collectie bij elkaar gespaard. Ik heb hier geen invoerkosten voor hoeven te betalen, maar ik kan natuurlijk niet garanderen dat dat ooit gaat gebeuren.

Wat vind jij van Youtubers die met hun eigen make-up collectie uitkomen?

 

 

lveening

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *