Koken met Princes #2

Recept nummer twee, deze staat in het teken van Ansjovis filets. Ik heb een saus gemaakt voor een dipping diner.

Gerecht nummer twee is: Wraps in rijst papier met een ansjovis dip

Ingrediënten wraps (voor één persoon):

Vijf vellen rijst papier
Halve paprika
Halve avocado
50 gram geraspte wortelen

Ingrediënten saus:

1 blikje Princes ansjovis filets + olie uit het blikje
3 teentjes knoflook
1 eetlepel kokos olie
100 ml kookroom
peper en zout naar smaak

  1. Begin met de saus, doe de kokosolie in een pan en laat smelten
  2. Voeg de geperste knoflook hier aan toe
  3. Snijd de ansjovis filets in kleine stukjes en voeg deze toe aan de saus
  4. Voeg de kookroom toe en laat op een laag vuur sudderen
  5. Bereid de rijst vellen volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Snijd de groenten julienne
  7. Leg de groenten op een rijst vel en rol op als een loempia
  8. Breng de dip op smaak met peper en zout
  9. Schenk de ansjovis dip in een kommetje
  10. Dip je wrap in de saus en genieten maar

Katten en vis, zelfs na drie teentjes knoflook, kookroom en olie rook mevrouw de ansjovis er gewoon doorheen en bleef mij gezelschap houden tijdens mijn dipping diner. De dip is vrij zwaar maar wordt goed in balans gebracht door de lichte wraps. Natuurlijk kun jij de groenten gebruiken die jij het lekkerst vind. Of zelfs de rijst vellen achterwege laten en deze saus gebruiken als dip voor groenten en geroosterd brood. Eet smakelijk!

lveening

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *