Koken met Princes #1

Ik doe mee met de Chickslovefood X Princes challenge. De bedoeling is dat er twee gerechten worden gemaakt met de Makreel filets en de Ansjovis filets. In dit artikel deel ik mijn eerste recept, mijn versie van een Samosa.

Ingredienten:

200 gram kikkererwten
100 gram mais
twee blikjes makreel filets in olie
twee middel (zoete) aardappel
theelepel chili vlokken
snufje kardemom
snufje curry poeder
twee theelepels rozemarijn
sesam zaadjes
twintig velletjes deeg voor taart (diepvries)

  1. verwarm de oven voor op 200 graden
  2. doe de kikkererwten, mais, makreel filets, chili vlokken, kardemom en curry poeder in een kom en meng goed door. Zet aan de kant voor later
  3. gooi de blikjes waar de makreel filets inzitten nog niet weg, de olie gebruik je later nog
  4. schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
  5. kook aardappelen voor 15 minuten
  6. wanneer de aardappelen ‘klaar’ (ze zullen niet echt gaar zijn, in de oven worden ze pas gaar) zijn giet af en spoel om met koud water, voeg vervolgens rozemarijn toe aan de aardappelen en goed mengen
  7. voeg de aardappelen toe aan kikkererwten/mais mix
  8. leg vijf velletjes (ontdooide) taart deeg op een bakplaat waar een velletje bakpapier op ligt
  9. leg twee schepjes van de kikkererwten/mais/aardappel mix op een velletje
  10. leg daarboven op een velletje taart deeg
  11. druk de randen aan met een vork of vouw deze om zodat je een klein pakketje krijgt. Smeer de pakketjes in met de overgebleven olie van de makreel filets.
  12. doe deze in de oven voor 20 minuten
  13. smeer de pakketjes vervolgens nogmaals in met de olie van de makreel filets en strooi er sesam zaadjes over
  14. leg in de oven voor 5 a 10 minuten
  15. smullen maar!

Met dit recept kun je met gemak tien pakketjes maken. In mijn geval had ik nog best veel vulling over. Deze heb ik nog 20 minuten in de oven gelegd en deze ging de volgende dag mee naar werk voor mijn lunch. Eet smakelijk!

lveening

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *