Nacomi Coffee scrub

Deze coffee scrub zat in de Styletone box van februari. Ik hou van koffie, ik hou van beauty, ik kan een scrub op z’n tijd ook wel waarderen. Toen ik dit product in de box zag wilde ik er wel het fijne van weten.

Nacomi is een Pools bedrijf. Zij importeren en exporteren natuurlijke cosmetica. De website ziet er best aardig uit alleen lijkt deze te zijn vertaald, vermoedelijk uit het Pools, en er is hier en daar iets niet helemaal juist gegaan. Wil je deze body scrub nabestellen dan kan dat in ieder geval niet via de website. Ik kwam dit product daar niet tegen en het is, voor zover ik het kan beoordelen, ook geen website voor de ‘normale’ consument. Niet erg handig.

In deze coffee scrub zit, naast robusta koffie, o.a. cocoa butter, sweet asmond oil en macadamia oil. Natte ingrediënten, en toch is de substantie droog, dat had ik niet verwacht. Doordat je de droge scrub op je natte huid smeert wordt het wel een lekkere compacte scrub. De geur van de scrub is vanzelfsprekend de geur van koffie. Maar ik vind niet dat het naar een kopje koffie ruikt, er zit duidelijk meer in verwerkt.

Wanneer je huid nat is smeer je je in met de koffie scrub en masseer je het in je huid. Je ‘moet’ deze vervolgens 5 a 10 minuten laten rusten op je huid (volgens de verpakking) en ik kan je vertellen ‘aint nobody got time for that’! Wat ga je die 10 minuten doen onder de douche? Nee hoor, ik scrub mijzelf en wanneer ik vind dat het genoeg is spoel ik alles weer af. Zonde van het water als je nog even tien minuten niets gaat doen onder de douche.

De scrub heeft een goede stevige structuur met fijne, harde scrubdeeltjes. Dit is er geen voor wie een teer huidje heeft. Deze scrubt zonder moeite je fake tan eraf. Ik vind de substantie erg fijn. En de geur, ja die is heerlijk. Er blijft een lichte koffie geur achter op mijn huid, nadat ik alles heb weggespoeld. Precies zoals een lekker kopje koffie ruikt. En, een fijne bijkomstigheid, ik hoef mij niet in de smeren met een douchegel na het gebruik van deze scrub. Door de macadamia en de sweet almond olie voelt mijn huid zacht en verzorgd. Erg slim van dit merk want het lijkt mij nou niet lekker om hier een frisse body butter over heen te smeren.

Maar, dit is tegelijkertijd ook de meest rommelige scrub allertijden. Deze kom je nog tegen nadat deze al een maand op is. Die koffie prut komt echt O-VER-AL! Gebruik deze ook niet net nadat je de badkamer hebt schoon gemaakt.

Op de achterkant van de verpakking staat nog wat extra informatie. De ingrediënten, hoe je de scrub gebruikt, wat de effecten van de ingrediënten zijn, de houdbaarheid datum. Deze zou nog tot april 2018 goed moeten zijn, dat is nu nog ruim een jaar. Ik vermoed dat ik, nu de scrub open is geweest, niet meer zo lang heb. Ik kan het mij in ieder geval niet voorstellen.

De verpakking zelf kan best tegen een beetje water, al ziet het er niet zo uit. De binnenkant is van een soort folie en de buitenkant is zo goed als water bestendig. Ik zou deze niet onder de douche neerzetten want ik vermoed dat de buitenkant dan wel gaat oplossen, maar heb je deze alleen even snel onder de douche wanneer je deze gebruikt dan gaat dat uitermate prima.

In deze verpakking zit 100 gram en ik zou hier wel zo’n vier keer mee doen. Best wel ok toch? Volgens de Styletone is de waarde van deze scrub €5,50 wat ik een prima prijs vind. Deze zou ik best opnieuw willen kopen wanneer deze op gaat. Alleen waar? Deze is best lastig te krijgen, Ik vond weinig aanbieders na een rondje internet, en de paar die ik vond vroegen best hoge prijzen. Dus, kom ik deze toevallig tegen dan gaat deze in mijn winkelmandje, zo niet dan maak ik deze scrub zelf een keer. Laat ik dat toevallig een paar jaar geleden gedaan. Zie hier.

Heb jij wel eens een koffie scrub gebruikt? En wat vond jij ervan. Voor herhaling vatbaar of blijft het bij die ene keer?

 

lveening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *