Nature’s ingredients – Rhubarb body butter

De tijden dat ik van die goedkope prut souvenirs meeneem van een vakantie adres zijn al lang en breed verleden tijd. Tegenwoordig neem ik souvenirs mee in de vorm van make-up, verzorging producten, kleding of andere dagelijkse benodigdheden.

Een paar weken geleden mocht ik weer een paar dagen naar London en naast een aantal toeristen attracties ben ik natuurlijk ook Oxford street ingegaan om een paar favoriete winkels te bezoeken. Bij Marks & Spencer kocht ik deze body butter. De pot viel op door de fantastisch mooie roze kleur en door de aparte geur van rabarber. Ik vind rabarber erg lekker om te eten maar nu ik er over nadenk ben ik het nog nooit eerder tegengekomen in een verzorging product.

Als je de dop eraf schroeft zie je dit. Een dikke, witte crème. Deze is een stuk dunner dan dat hij eruit ziet.

En het ruikt uiteraard naar rabarber. Lekker zoet. Je moet je neus er wel helemaal indrukken wil je het ruiken. Het is een sterke en een subtiele geur tegelijk.

De body butter smeert erg fijn en licht uit waardoor deze makkelijk te gebruiken is in de lente. Mijn huid krijgt er geen verstikkend gevoel van en de body butter laat een lichte geur achter. Één die naar de lente ruikt.

In een pot zit 200 ml, deze kocht ik bij de Marks & Spencer voor £7.00 (omgerekend ronde de €8.00). De pot is van plastic en dus makkelijk te recyclen, ook is dit product niet op dieren getest, altijd fijn! Er zitten best een berg ingrediënten in, namelijk:

Aqua, glycerin, ethylhexyl palmitate, c12-15 alkyl benzoate, cetearyl alcohol, peg-8 beeswax, montmorillonite, polysorbate 60, theobroma cacao (cocoa) seed butter, glyceryl stearate, peg-100 stearate, butyrospermum parkii (shea) butter, cocos nucifera (coconut) oil, phenoxyethanol, parfum, dimethicone, xanthan gum, sodium polyacrylate, acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium edta, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, citrus aurantium dulcis peel oil, limonene, geraniol, rheum rhabarbarum (rhubarb) stalk extract, sodium hydroxide, gluconolactone, sodium benzoate.

Nu ben ik geen expert maar ik zie wel het ingrediënt ‘Dimethicone’, hier ben ik geen fan van. Je kunt dit ingrediënt vergelijken met plastic. Als dit in een crème zit smeer je als het ware, een laagje plastic over je lijf waardoor het slechter kan gaan ademen. Niet iedereen heeft hier last van. Ik heb hier bij sommige, vooral dikke, crèmes wel eens last van.

Bij deze crème merk ik niets van het ingrediënt, ik vermoed omdat deze crème iets dunner is en omdat Dimethicone niet bovenaan in de lijst staat. Een prima body butter waar ik in de toekomst wel een paar andere geuren van zou willen proberen.

Vind jij het lekker om naar een stuk fruit te ruiken of ruik je liever naar bloemen?

lveening

One Comment

  1. Die geur lijkt me echt heerlijk! Ik vind het lastig om te kiezen of ik naar fruit of bloemen wil ruiken, beide doen me denken aan de lente en zomer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *