O.P.I Washington d.c. collection – swatches

img_3633

OPI heeft weer een mooie collectie uit de grond gestampt in samenwerking met de Amerikaanse actrice Kerry Washington. Het thema van deze collectie is Washington D.C., waar het witte huis staat en dit viel samen met, oh wat toevallig, de verkiezingen van vorige maand in Amerika.

Iedere maand lijkt OPI er wel een nieuwe Limited Edition serie de grond uit te stampen en ik heb nooit het gevoel dat dit een afraffel klusje was. Mooie kleurtjes en super leuke bijpassende namen.

Deze mini set bestaat uit vier kleuren van de Washington collectie. Ieder flesje bevat 3,75 ml.

img_3632

Zoals je misschien wel kunt zien, zie je dat de namen van de nagellak kleuren op het doosje staan. Maar deze staan niet op het flesje zelf. Dit vind ik zelf heel jammer. Ik Weet dat er veel mensen zijn die deze setjes sparen en ze misschien wel nooit gebruiken, ze laten ze mooi in het doosje. Is helemaal prima natuurlijk maar ik ben niet zo iemand. Ik gebruik mijn nagellak graag, Limited Edition of niet. Wanneer ik de nagellak zo in het doosje laat dan weet ik zeker dat ik ze er niet snel bij pak.

Ik vind dit soort setjes doorgaans super leuk, je kunt toch een aantal kleuren van deze serie proberen zonder dat je een vermogen uitgeeft aan de over priced OPI lakjes en zo zit je niet meteen ‘vast’ aan een vol flesje nagellak van een kleur die achteraf toch niet zo beviel.

img_3638

Het kwastje is best wel klein en plat maar werkt op zich best wel prima. De dop is erg klein en door de vorm van de dop heb ik altijd het gevoel dat deze makkelijk uit mijn handen glipt.

img_3636

‘We the Female’ een mooie, felle bordeaux rood. Deze dekt heel mooi met twee lagen en word met de tweede laag niet veel donkerder dan de eerste. De eerste laag was best ongelijk dus met deze heb je minstens twee lagen nodig.

img_3634

‘Pale to the Chief’ deze is erg licht en smeert erg moeilijk uit over de nagels. Deze had drie lagen nodig voordat ik een mooie gelakte nagel kreeg. Dit is een creme formule en deze zijn niet altijd even makkelijk om mee te werken.

img_3637

‘CIA = Color is Awesome’ dit is een donker blauw/groene kleur. Deze had twee lagen nodig en daardoor ziet deze er al snel uit als een hele donkere, bijna zwarte kleur. Kwalitatief was dit de beste nagellak alleen jammer dat deze een stuk donkerder uitpakt.

img_3635

‘Never a Dulles Moment’ deze gele kleur heeft een ondertoon die iets naar mosterd neigt en daardoor vind ik deze kleur eigenlijk best wel mooi. Ik hou namelijk absoluut niet van geel. Hij dekt ook heel mooi met twee lagen en ik vond het best mooi. Desondanks zal ik deze denk ik voornamelijk voor nail art gebruiken.

Ik vind het een mooie selectie van kleuren, je hebt van alles een beetje, alleen de kwaliteit liet hier en daar te wensen over. Zeker niet iets wat ik gewend ben van OPI. Vind je het niet erg om hier en daar een extra laag aan te brengen dan kan ik deze serie zeker aanraden.

De kleuren drogen heel glanzend, ik heb geen topcoat gebruikt bij deze foto’s. De set kost €22.95 en is hier te koop. Of heb je mazzel, net als ik, dan koop je de set bij een T.K. Max vestiging voor een kleine €10. Ze hebben vaker van dit soort recente setjes van OPI te koop. Zeker in de gaten houden!

Gebruik jij graag mini flesjes of heb je liever de ‘normale’ maat?

lveening

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *