Oatly – het haver drankje

Ik heb er al veel over gelezen maar heb het nu eindelijk zelf kunnen proeven, Oatly. Het haver drankje uit Zweden.

Oatly is volledig plant-based, dit betekend dat iedereen met een melk of noten allergie, lactose intolerantie heeft of vegan is, deze drank kan drinken. En mocht je nog je steentje bij willen dragen aan de natuur dan is het goed om te weten dat deze dat drank 69% minder broeikas gassen uitstoot dan koemelk.

De verpakking waar Oatly in zit is een vrij standaard verpakking. Velen zijn Oatly voorgegaan wat dat betreft, betekend niet dat het een slechte verpakking is, integendeel. Deze verpakking heeft een draaidop, zoveel handiger dan een ‘ouderwetse’ melk verpakking waarbij je de hoeken moet omvouwen, waarbij je soms een paar scheldwoorden laat vallen. Die hoeken werken meestal niet mee, vouwen niet goed uit, Zeker wanneer je de verkeerde hoek te pakken hebt. Bij deze verpakking hoef je alleen maar de dop eraf te draaien, het verzegelings lipje te verwijderen en schenken maar. Oh ja, eerst even goed schudden.

Ingrediënten: Haverbasis (water, haver 10%), koolzaadolie, calciumcarbonaat, calciumfosfaten, zout, vitaminen (D2, riboflavine en B12). Vrij van melk en soja.

Heel leuk allemaal, maar hoe smaakt het nou?

Het smaakt niet zoals je zou verwachten. Er zit een (hazel)noot achtige smaak aan deze drank, een erg volle romige smaak. Een smaak die je een keer echt zelf zou moeten proeven, je kan het nergens mee vergelijken namelijk.

Perfect voor een Latte of Cappuccino. Wanneer je Oatly in een melk schuimer schenkt dan zal deze niet schiften, iets wat met amandel of soya melk wel gebeurt.

Naast het schuimen van deze drank kun je het natuurlijk ook zo drinken, voeg het toe aan je havervlokken in de ochtend met een appeltje, rozijnen en kaneel. Of gewoon aan je cornflakes. Schenk een scheutje in je thee of warm een bekertje op voor het slapen gaan.

Oatley is te koop bij de Albert Heijn voor €1,99

Lijkt het jou iets? Of blijf jij liever ver uit de buurt van al deze uitgeperste noten, granen en havers?

 

lveening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *