Online thee bestellen + tips

Online bestellen, we doen het allemaal wel eens. Sommige dingen zijn een stuk moeilijker te bestellen online omdat je ze toch eerst wil ruiken, zien en proeven. Er zijn een paar handige manieren om een miskoop te voorkomen.

Laten we bij thee beginnen. Neem de website van Simon Lévelt, deze website bevat veel informatie over de producten maar is overzichtelijk. Je kunt heel makkelijk zoeken naar een nieuwe smaak thee zonder te worden overspoeld door allerlei prikkels of te worden afgeleid door allerlei onzin.

Je kunt heel makkelijk zoeken op soort. Hou je niet van Rooibos dan hoef je deze thee ook helemaal niet tegen te komen in je zoektocht naar een nieuwe favoriet. Lust je alleen maar zwarte thee dan kun je makkelijk alle andere smaken uit je zoektocht filteren. Zo kun je makkelijk en snel thee zoeken en vinden.

Zo kocht ik de ‘winterthee’. Ja, ik ben ook wel een sucker voor namen. In de winter drink ik liters thee weg, en helemaal als ze nog bijpassende namen hebben. Er is iets kneuterigs aan winterthee. Het hoort bij het seizoen, het geeft een warm gevoel van binnen. En is maar een paar maanden per jaar beschikbaar. Een soort van Limited Edition. Als ik ergens wel van hou….

In deze thee zitten een paar heerlijk ingrediënten verwerkt. kaneel, rum, kruidnagel, zoethout, allemaal van biologische teelt. Het ruikt licht naar Eggnogg. Een heerlijk winters drankje dat zowel warm als koude gedronken kan worden. Deze wordt voornamelijk in Amerika en Canada benuttigd. Vergelijkbaar met ‘onze’ Gluhwein. (Niet qua smaak maar qua typisch winters drankje)

Vroeger dronk ik wel eens cactus thee, ik kan mij het merk niet meer herinneren, ik weet ook niet of deze nog beschikbaar is maar als ik iets wel kan waarderen dan is dat wel een aparte smaak thee. Simon heeft ook een cactus, samen met vanille in een groene thee variant. *insert happy dance*

Veel grote merken spelen het vaak op safe als het om de smaken gaat die zij verkopen. Als thee leut merk ik dat ik de supermarkt thee vaak links laat liggen en liever thee bij de thee boer koop. hier vind je namelijk veel interessante thee smaken. En veel duurder ben je echt niet uit. Deze groene cactus-vanille thee kost €3,90 per 100 gram. Hiermee kun je grofweg 50 kopjes thee zetten. Koop je een doosje pickwick thee van €1,50 dan ben je zo’n €3,75 kwijt voor 50 kopjes thee. En losse thee is vaak van betere kwaliteit dan thee uit een zakje. Voor de prijs hoef je het dus, in veel gevallen, zeker niet te laten.

Wil je een warme ‘kick’ van je thee dan raad ik de Spicy Cacao aan. Deze thee heeft een lichte cacao smaak en er zit een beetje cayennepeper in. Voor een beetje extra warmte tijdens de winter maanden. De cayennepeper voel je heel licht achterblijven in het achterste van je keel. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd maar apart is het zeker!

De thee komt in een zak met een klein raampje. Dit is prima om thee in te vervoeren alleen niet om in op te bergen. Ik raad een thee blik aan, hiermee blijft de thee veel langer vers.

Wist je dat: “In 1817 Simon Lévelt in de oude havens van Amsterdam een winkeltje in “koloniale grutterswaren opende”? Dat betekend dat zij dit jaar hun 200 jarig jubileum vieren. Iets om heel trots op te zijn!

Naast jezelf te verwennen met lekkere thee kun je hier ook prima een leuk cadeau scoren. Je kunt verschillende thee pakketten kopen voor je liefste thee leut. Of leuke mokken, reisbekers, cadeau kaarten. En natuurlijk de, deze-doet-het-altijd-goed-op-feestjes, thee-knikker.

Deze knikker is gemaakt van thee en wanneer je er heet water overheen goed dan zal deze langzaam opengaan en een mooie roos tevoorschijn laten komen.

Thee in een winkel kopen heeft natuurlijk wel z’n charme. Je ziet het vrouwtje (of mannetje) achter de toonbank je thee in een zakje scheppen en je waant je weer even in 1920. Thee in een winkel kopen heeft zeker ook z’n nadelen. Vaak kun je de thee wel ruiken in een winkel maar deze thee staat er vaak al een tijdje. Hierdoor verliest het ook z’n geur en daardoor zal het niet meer ruiken zoals het ‘hoort’. En wie weet wie er allemaal z’n neus in heeft gestoken.

In de winkel zul je ook goed moeten kijken naar de ingrediënten om te zien of je het wel zo lekker vind. Elk voordeel heb natuurlijk z’n nadeel en je kunt het beste afgaan op wat jij het fijnst vind. Bij Simon kun je je bestelling ook in de winkel ophalen dus is er een thee waar je toch over twijfelt dan kun je deze in de winkel alsnog ruiken en kopen wanneer je je bestelling ophaalt.

Wat vind jij van thee bestellen via het internet? Zou jij het doen of ga je toch liever naar een fysieke winkel om verschillende thee soorten te ruiken?

lveening

4 Comments

  1. Klinkt bijzonder allemaal! Ik heb het zelf alleen niet zo op losse thee, zelfs met een thee-ei drijven er dan nog allemaal stukjes in mn kopje :’)
    Maar die cactus vanille thee klinkt wel errug lekker!

    • Die thee eieren zijn verschrikkelijk! Ik heb zelf een paar hele goede van het merk Twinings. Er komt helemaal niets door het filtertje! Je kunt ook papieren filters kopen. Deze zijn ook erg goed, alleen wel maar 1x te gebruiken

  2. Ik koop thee graag in een winkel. Toevallig heeft Simon Levelt een mooie winkel in het centrum van Alkmaar. Fijn om even te kijken en ruiken wat erin zit. Winterthee is vaak heerlijk! En nee, absoluut geen Rooibos voor mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *