Proefparade – Food edition

Naast de beauty edition is er ook een food edition van de Proefparade. Deze werd onlangs gehouden in het Hilton hotel te Rotterdam. Ik mocht bij dit event aanwezig zijn en kwam ogen en ruimte in mijn maag tekort.

De proefparade word georganiseerd door Mr Experience creators. Bij dit event waren acht verschillende food merken aanwezig en hiermee mochten wij, de bezoekers, kennis maken. Sommige kende ik al en anderen waren nieuw voor mij. Het leukste vind ik dat ik een merk leer kennen en de producten hiervan zijn gewoon allang in de buurtsuper te koop. Wat misschien ook een beetje vreemd overkomt want dan had ik het merk eigenlijk al moeten kennen vind ik dan. Ik neem in de supermarkt vaak geen tijd om de gangpaden af te lopen, ik heb mijn lijstje, ik weet waar alles staat en wanneer mijn mandje vol is ga ik naar de kassa. Anyway, terug naar het event.

Bij binnenkomst stonden er heerlijke hapjes klaar. Het event was ruim opgezet en hierdoor kon je goed rondlopen tussen de stands en de andere bezoekers zonder je eten te morsen op anderen, helaas gebeurde dat wel op de grond. Sorry Hilton!

Neerlands trots met een nieuw biertje. Ik ben zelf geen bierdrinker maar hier kan ik vast anderen heel blij mee maken.

Verstegen (van de kruiden) was aanwezig met een kruiden kar. In plaats van ijs zaten er kruiden in de bakjes. De vertegenwoordiger van deze kar sprak met veel enthousiasme over de kruiden en de vele mogelijkheden. Hier had ik wel uren naar kunnen luisteren, helaas kwam ik pas aan het eind van de dag aan deze stand toe. Ik vond het erg inspirerend om iemand met zoveel passie te horen praten over zijn product.

Bij de Terra Sana stand mochten wij zelf een heerlijke maaltijd klaarmaken. Terra Sana heeft grote keuze aan Japans en Mediteranees eten maar ook noten boters en super foods en ook nog de eigenaren van een prachtige Instagram pagina. Deze Quesedilla, leuk word om uit te spreken, was heerlijk!

Yes! Er was ook ijs van het merk Professor Grunschnabel (toffe naam)! Van buiten lijkt dit ijsje misschien niet heel speciaal maar van binnen was deze zeker bijzonder. Er zaten namelijk stukjes gember in. Erg apart om dit in de vorm van ijs te eten maar zeker wel verfrissend.

Naast gember heeft de professor nog een sterke selectie van smaken en fantastische namen. Maromokotro Snow White (heel heel veel Madagascar Bourbon vanille en een lekkere bite van geraspte kokos), Fresas del Habanero (verse aardbei met hete Madame Jeanette chilipepers en limoen), Café el Khalib (bitterzoete Arabicakoffie met kardemom en Bourbonvanille) om er een paar te noemen. Die wil je toch allemaal wel proeven?

Gin van het merk Wagging Finger. Ik ben geen grote drinker en ken het eigenlijk alleen van een Gin Tonic.

Wij mochten ook een kijkje nemen in restaurant Roots van Hilton Rotterdam en daar lagen deze drie schatjes in het hooi. Die trokken mooi niets van ons aan.

Wij kregen een stuk biefstuk voorgeschoteld wat klaargemaakt werd, gewikkeld in een bananenblad en klei. Het vlees was erg lekker op deze manier. Iets wat thuis ook prima te doen is. Alleen zie ik mijzelf dat niet doen.

Zelf een loempia gedraaid met een rijstvelletje van Yakso. Super makkelijk en erg lekker. Zeker iets wat makkelijk in de zomer gegeten kan worden. Het ligt namelijk niet zwaar op de maag en je kunt ook koude ingrediënten gebruiken.

Wij gingen natuurlijk niet met lege handen naar huis maar met een zeer goedgevulde goodiebag. Er zaten ook producten in van merken die niet met een stand aanwezig waren. Zoals koekjes van Jules de Strooper en Jam en een tijdschrift van Delicious.

Deze dag had van mij best langer mogen duren. Ik heb genoten van het eten en de persoonlijke verhalen van de standhouders. Wederom een geslaagd event van de Mr’s. Na zo’n event is het nog lekker lang nagenieten van de producten en de ervaring van een leuke middag. En dan nu lekker koken!

 

 

 

 

lveening

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *