Simon Lévelt koffie selectie

Als koffie junkie ga ik geen dag zonder. Ik ben hierin alleen niet erg avontuurlijk. Ik weet wat voor soort koffie ik lekker vind en daarin heb ik een paar favorieten waardoor ik een beetje kan afwisselen. Simon Lévelt heeft dat onlangs verandering in gebracht. In plaats van het kiezen tussen drie favorieten kan ik nu kiezen uit vijf.

Ik mocht onlangs van Simon een paar soorten koffie en thee uitkiezen van de web shop, Het kiezen van de juiste koffie online kan best lastig zijn. Ik kocht af en toe wel koffie in de winkels van Simon en daar werd ik altijd erg goed geholpen en werd er niet raar opgekeken als ik vertelde dat ik graag koffie drink met noten van chocolade en karamel. Niet iedereen begrijpt wat ik daarmee bedoel namelijk.

Op de website kun je bij de koffie soorten een goede omschrijving terug vinden van de individuele koffie soorten. Hierdoor kun je een goede keuze maken.

Ik koos als eerst voor de bio huismelange van Simon Lévelt. Ik vind het erg leuk dat zij zelf een huismelange hebben. Een koffie die zij zelf hebben ge-blend met Arabica en Robusta bonen naar een oud familie recept. Je ziet bij deze melange ook duidelijk het verschil tussen de bonen. Sommige zijn groot en andere weer klein.

Op de website kun je ook je mening achter laten over de koffie (en andere producten). Deze koffie krijgt erg lovende berichten en daardoor wilde ik deze koffie zeker niet laten liggen. Voor een zak van 250 gram betaal je €3,80. Deze kan ik toevoegen aan mijn lijstje met favoriete koffie soorten.

Als tweede ging ik voor de Gayo Blue Mountain uit Indonesië. Dit is een 100% Arabica koffie en getipt als after diner koffie. Voor de maand februari is deze koffie van de maand bij Simon Lévelt.

Deze was voor mij een gok omdat hij word omschreven als een geurige en frisse koffie. Ik ‘moet’ oppassen met termen als fris want vaak heeft een frisse koffie toch de wat fruitige noten en die vind ik niet lekker. In één van de reviews werd geschreven dat deze koffie een chocolade – toffee geur heeft (wanneer gezet via de cold drip methode). Genoeg info voor mij om de gok te wagen.

Deze vond ik de minst lekkere van de drie. De nasmaak van deze koffie is sterk aanwezig en blijft lang hangen. Moet je net van houden. De nasmaak van deze koffie vind ik best lekker. Maar het drinken van de koffie zelf, niet helemaal. Er zit toch dat beetje fris in waar ik niet van hou. Ik proef hier ook geen chocolade in, maar dat kan komen doordat ik mij teveel focus op hetgeen ik niet lekker vind. ( En ik heb deze koffie ook niet via de cold drip methode gezet). Kwalitatief goede koffie maar niet mijn smaak. Voor 250 gram betaal je €6,40. Nu ietsje minder op dit moment want het is deze maande de koffie van de maand bij Simon Lévelt.

Voor de derde koffie koos ik de Amsterdam Brand melange. Dit is een melange van Arabica koffie uit Centraal Amerika en Robusta koffie uit Oeganda. Ik koos deze met name omdat dit een donker gebrande koffie is, wat mijn voorkeur heeft en vanwege de naam. It’s all about marketing people.

Deze koffie stelt niet teleur, wannee ik deze ruik dan ruikt hij net zoals wanneer oma een pot met koffie heeft gezet. Heerlijke nostalgie en dat gezellige kneuterige waar wij Nederlanders zo van houden. Een blijvertje! Voor 250 gram betaal je €4,20.

Bewaar tip: Zuurstof en vocht doen koffie geen goed, bewaar koffie daarom altijd in een goed sluitend blik.

Naast deze drie heerlijk koffie soorten heeft Simon er nog ruim 45 in het assortiment plus nog een ruime keuze aan verschillende accessoires van koffie en espresso machines tot koffie molens en schenkbekers. Voor beginnende en gevorderde koffie liefhebbers.

De koffie kun ja als boon bestellen maar ze kunnen de koffie bonen ook al voor je malen. Handig voor wie dat thuis niet kan of wil.

Bestel je liever niet online dan zijn er meer dan 40 winkels in Nederland en Belgie die je kunt bezoeken voor advies. Daarnaast bied Simon Lévelt ook proeverijen aan.

Wat voor soort koffie drinker ben jij? Koop je liever bij de supermarkt of vind je het leuk om af en toe iets nieuws te proberen?

 

lveening

One Comment

  1. Nou heb ik toevallig een echt ouwe koffiemolen van Peugot gescoord vorige zomer, dus ik zou ook mijn eigen boontjes kunnen malen… en jouw tips eens opvolgen! Ga ik doen, lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *